HOME IS WHERE THE HEART IS, PLAN FOR YOUR SAFETY

HOME IS WHERE THE HEART IS, PLAN FOR YOUR SAFETY

Interior Design Styles

انواع سبک در معماری داخلی

در این مطلب انواع سبک های معماری داخلی را در چهار دسته مرتب کرده‌ایم:

در دسته اول به سراغ تقسیم‌بندی تاریخی سبک‌ها رفتیم. از منظر تاریخی سبک های طراحی داخلی به سه دسته کلاسیک‌گرا، قرون‌وسطایی و مدرن تقسیم می‌شوند.

سبک‌های کلاسیک‌گرا مانند رنسانس و نئوکلاسیک به دنبال احیای معماری کلاسیک یونان و روم هستند. سبک‌های قرون‌وسطایی مانند باروک و گوتیک، مجلل و سرشار از تزئینات ظریف هستند. سبک‌های دوران مدرن مانند مدرن، بین‌الملل و مینیمال از اصول معماری مدرن مانند هندسه راست‌گوشه و دوری از تزئینات پیروی می‌کنند.

در دسته دوم به سراغ جنبش‌های هنری تاثیرگذار بر انواع سبک های طراحی داخلی رفتیم. این سبک‌ها زیبایی و نوآوری فرمی را در اولویت قرار می‌دهند و تاثیر بسیاری در طراحی مبلمان مورد استفاده امروز ما دارند. جنبش‌های هنری و سبک‌های مهم آنها مانند پست مدرن، نیمه قرن بیستم، آرت نوو و آرت دکو می باشد

در دسته سوم سبک‌ های معماری داخلی معاصر را قرار دادیم که سبک‌هایی زیبا، ساده و کاربردی برای زندگی شهرنشینی در جهان معاصر ما هستند. سبک‌های ترنزیشنال، معاصر، مونوکروم و اسکاندیناوی، سبک‌هایی شیک و عملکردی هستند .

در دسته چهارم سبک‌های سرزنده و شادابِ طبیعت‌دوست و بومی را قرار دادیم. سبک‌های طبیعت‌گرا مانند بوهو، روستیک و ساحلی، طبیعت را به فضای داخلی دعوت می‌کنند و سبک‌های سنتی و بومی شما را در فرهنگ و هنر یک سرزمین غرق می‌کنند.

Renaissance

معرفی سبک‌های معماری داخلی را با رنسانس در قرن ۱۴ شروع می‌کنیم که به دنبال احیای ارزش‌های معماری کلاسیک یونان و روم است و پس از آن به سراغ سبک‌های باروک، گوتیک و روکوکو می‌رویم که با الهام از معماری قرون وسطایی ایجاد شده‌اند و سرشار از زیبایی، تجمل و تزئینات هستند.

در ادامه به سبک نئوکلاسیک می‌رسیم که بازگشتی دوباره به معماری کلاسیک است. بعد از آن به عصر مدرن می‌رسیم و از سبک‌های قرون گذشته فاصله می‌گیریم و در آخر به دوران پست مدرن می‌رسیم که ترکیب زیبایی از معماری گذشته و معماری مدرن است.

سبک های معماری داخلی همیشه در حال بازگشت به گذشته و ایده‌گیری از سبک‌های دوران پیشین هستند و به همین صورت دائما در حال تکاملند.

در رنسانس شاهد اصولی مانند تقارن و هندسه اشکال کامل و عناصری مانند قوس دایره‌ای و ستون و سرستون‌های یونانی هستیم.

Baroque

سبک باروک در طراحی داخلی نمادی از ثروت و قدرت است. فضای باروک، مجسمه‌وار و نمایشی است و در طراحی آن از موتیف‌های معماری کلاسیک و رنسانس استفاده می‌شود. مبلمان باروک با متریال گران و تکنیک‌های خاص ساخته می‌شود و دارای نقوش کنده‌کاری زیبا و ظریف است. مبدا این سبک در امپراتوری روم و در حدود سال‌ ۱۶۰۰ میلادی است.

مبلمان با طراحی پیچیده، لوازم طلاکاری شده و مصالح براق مانند سنگ مرمر و گرانیت از ویژگی‌های سبک باروک است. معماری، دکور و مبلمان باروک همگی متقارن هستند. برای ایجاد حس حرکت در سبک باروک از منحنی‌های نامنظم و ستون‌های پیچ‌خورده بر روی لوازم منزل مانند مبل، صندلی، میز و کابینت استفاده می‌شود. شمع‌ها و فانوس‌ها از وسایل نورپردازی پکاربرد در این سبک دکوراسیون هستند.

Classic

سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی نام خود را از معماری کلاسیک می‌گیرد که سبکی متعلق به یونان و روم باستان است. در طول تاریخ اروپا چندین جنبش هنری در جهت احیای اصول معماری کلاسیک شکل گرفته است که هنر دوران رنسانس یکی از آنهاست.

تناسب، تقارن، ثبات، تجمل و توجه به جزئیات از ویژگی های اصلی سبک کلاسیک می باشد. استفاده از رنگ های طلایی، بژ، کرم، خاکستری، صدفی، نقره ای، زیتونی و شرابی، فضایی آرام و راحت را در این سبک به وجود می آورد.

مبلمان، کف پوش پارکت، کمد کلاسیک چوبی، فرش و پارچه های مخملی بهترین انتخاب برای این سبک هستند. در واقع باید خانه حسی از تجمل را به همراه داشته باشد. برای دیوارها نیز از کاغذ دیواری مرغوب با نقوش کلاسیک و یا پنل های دیواری چوبی استفاده می شود.

سقف ها به رنگ های روشن مانند سفید، شیری و کرم بوده، همراه با گچبری و تزئینات در قسمتی که لوستر آویزان می شود. مبلمان آنتیک، مجلل و ظریف، ساخته شده از چوب، همراه با منبت کاری انتخاب مناسبی برای این سبک است. تابلو فرش، نقاشی های کلاسیک، آباژور، پرده های ضخیم، آینه های زیاد، شمعدان های متالیک، مجسمه و شومینه از دیگر ویژگی های سبک کلاسیک هستند.

Neo Classic

سبک نئوکلاسیک نیز در نیمه دوم قرن ۱۸ در پاسخ به تجمل‌گرایی روکوکو شکل گرفت. هندسه کلی فضا در سبک نئوکلاسیک ساده و مستطیلی است

با توجه به سبک طراحی و مبلمان در طراحی داخلی نئوکلاسیک ، می توان گفت این سبک لوکس و رومانتیک است. بنابراین ضروری است تا معماری داخلی نیز متناسب با مبلمان و عناصر نئوکلاسیک باشد.

قرنیزهای طبقه ای که به شکل منحنی برش خورده اند در حدفاصل زمین و دیوار کاربردی است. گچ بری با طرح مشابه برای حدفاصل سقف و دیوار نیز استفاده می شود. بنابراین ضروری است که دیوارهای بلندی برای فضای نئوکلاسیک در نظر گرفته شود.

بهره گیری از ستون در فضاهای بزرگ نیز از جمله ویژگی های دیگر می باشد.

گچ بری های زیبا برای طراحی قاب هایی زیبا بر روی دیوار نیز از جمله ویژگی های نئوکلاسیک می باشد. این قاب محلی برای چراغ های دیواری و تابلو های لوکس می باشد. شومینه نیز از جمله عناصر رایج در این سبک است.

Modern

سبک مدرن متعلق به اوایل قرن بیستم است. پیدایش سبک مدرن از مدرسه باوهاس آلمان شروع شد و در پی کنار گذاشتن تمامی شاخصه‌های ظاهری و تزئینی معماری کلاسیک بود. می توان گفت “سادگی” و “وسایل کم در چیدمان” از جمله مهمترین ویژگی های طراحی مدرن می باشد.

در سبک مدرن از احجام مکعبی با کم‌ترین تزئینات اضافی و غیرکاربردی استفاده می‌شود. سادگی دکوراسیون داخلی مدرن مناسب فضاهایی همچون ادارات، موزه و مراکز فرهنگی است.

متریال اصلی : چوب، فلز، شیشه و استیل

پالت رنگ : رنگ های مونوکروم، خنثی و رنگ های زمین

سبک مبلمان : ساده، پایه های نمایان، فاصله از کف زمین، کابینت آشپزخانه های گلاس براق

ویژگی های خاص : خطوط صاف، بافت ساده، پرهیز از شلوغی، کاربردی بودن وسایل

نور طبیعی به منظور بزرگتر جلوه دادن فضا از اهمیت بالایی بر خوردار است. از دیگر ویژگی های این سبک می توان به الیاف طبیعی، کتان و چرم، وسایلی از چوب درخت کاج و اثاثیه با فاصله از کف اشاره کرد.

شعار ” هر چه کمتر ، بهتر ” را همواره به خاطر داشته باشید.

ادغام نامحسوس محیط پذیرایی با آشپزخانه و جداسازی آن با کانتر و یا جزیره وسط از جمله ویژگی های این سبک می باشد.

Industrial

پس از انقلاب دوم صنعتی (یعنی اواخر قرن بیستم) در اروپا بسیاری از کارخانه های تعطیل شدند و ساختمان های آنها بی استفاده ماند و با توجه به رشد جمعیت در پایان دهه 90 میلادی مردم ناچار به سکونت در این مکان ها شدند. معماران و صاحبخانه های با هوش به جای پنهان کردند المان های صنعتی داخل کارخانه ها، زیبایی های آن را بیشتر نمایان کردند.

 لوله اتصالات ، آهن و فلزات به همراه چوب و وسایل خام و بازیافتی مهمترین متریال کاربردی در طراحی صنعتی می باشد. در این سبک از مبلمان و میز های فلزی و یا سنگی استفاده می شود و اکثرا رنگ المان ها خاکستری، سیاه و سفید یا رنگ های بسیار تیره می باشد.

Contemporary

سبک معاصر ریشه در لحظه دارد و از اصول سبک سنتی جدا شده و تغییر رویه داده است. این سبک معمولا با سبک مدرن اشتباه گرفته می شود، اما در سبک امروزی انعطاف پذیری بیشتری نسبت به سبک معماری مدرن دارد.

سبک کانتمپورری فاقد هر گونه شلوغی و رنگ تیره است.این سبک در عین سادگی، پیچیدگی های ظریفی همراه با خطوط صاف دارد و بیش از آنکه تاکید بر اشیا داشته باشد، بر فضا تمرکز دارد.

سقف ها و پنجره ها در این سبک بلند و ساده طراحی می شوند تا از نور طبیعی استفاده شود. رنگ سیاه نماد سبک معاصر بوده و برای زمینه استفاده می شود. رنگ تیره برای لوازم جانبی و رنگ های خنثی برای دیوارها انتخاب می شوند. مبلمان در سبک معاصر پر رنگ اما به دور از شلوغی و تزئین می باشد. می توان از بالش با اشکال هندسی برای رنگ بخشیدن به آن استفاده کرد.

از دیگر ویژگی های سبک معاصر می توان به کفپوش های چوبی و یا کاشی و فرش های دستباف و محلی اشاره کرد. در این سبک از قاب های چوبی، فلزی و یا شیشه ای به رنگ های سیاه یا سفید، مات یا براق برای آثار هنری استفاده می شود.

پالت رنگ : قهوه ای، خاکستری مایل به قهوه ای، کرم، سفید و مشکی

ویژگی های خاص : فضاب باز، خلوت، خطوط صاف و جریان هوای آزاد

Minimalist

سبک مینیمالیسم در استرالیا محبوب گردید و حس سادگی و خطوط صاف و تمیز را القا نمود. این سبک مفاهیمی را از طراحی مدرن برداشت کرده ولی آن را ساده تر ارایه داده است. از ویژگی های این سبک می توان رنگ های خنثی، کاناپه های ساده و انتقال حس دو عنصر آب و باد را نام برد. در سبک مینیمالیست هیچ چیز افراطی و بیش از اندازه نیست و لوازم خانه با زرق و برق انتخاب نمی شود.

متریال اصلی : چوب، شیشه، ماربل، فلز

پالت رنگ : مونوکروم، خاکستری، سفید و مشکی

سبک مبلمان : پایه های نمایان، تناژ خنثی، پارچه های خنثی، ترکیب دو رنگ

ویژگی های خاص : خطوط صاف، پرهیز از شلوغی، عدم استفاده از وسایل تزئینی، فضای باز و پر نور همراه با جریان هوای آزاد

Transitional

سبک ترانزیشنال پیوندی میان دکوراسیون های مدرن و سنتی برقرار کرده و نتیجه آن طراحی پایدار و ظریفی است که راحت و کلاسیک می باشد. در واقع این سبک با استفاده از رنگ های خنثی در طراحی دکوراسیون داخلی و بهره مندی از نور و گرما، دنیای مدرن و سنتی را به یکدیگر پیوند می دهد.

در طراحی داخلی سبک ترانزیشنال از عناصر طبیعی مانند چوب و سنگ گرانیت استفاده می شود. رنگ های قهوه ای و شکلاتی معمولاً تنها رنگ های تیره در این سبک می باشند.

دیوارها طیف رنگی مشابه داشته و مبلمان و پرده ها پارچه های بدون نقش و نگار دارند. از دیگر ویژگی های این سبک می توان به کف پوش های چوبی با تن گرم، فرش های کم رنگ، کانتر آشپزخانه با روکش مدرن و شیر آلات براق و صندلی های حصیری، اشاره کرد.

Traditional Iranian

سبک ایرانی سنتی اصیل و با شکوه بوده و متمایز از دیگر سبک های ملل مختلف می باشد. این سبک با پنجره های ارسی شکل، شیشه های رنگی، گبه، فرش و قالی های ماشینی یا دست بافت با دیزاین و رنگ های خاص شناخته شده است. گچ بری های زیبا، پارچه های ترمه، کوسن و بالشتک های مخمل با طرح های سنتی، شمعدان و طاقچه از دیگر ویژگی های این سبک هستند.

قطعات بی زمان ، هنر کلاسیک ، مبلمان آنتیک ، تقارن ، رنگ های گرم ، عناصر چوبی ،  مبلمان روکش شده ، شومینه های آراسته ، درب های تزئینی

پوشش های چوبی در کف و مبلمان معمولا تیره تر است.

دیوارها معمولاً با رنگ‌های خنثی رنگ‌آمیزی می‌شوند، اما ممکن است شامل کاغذدیواری‌های طرح‌دار ظریف در نقوش سنتی مانند گل‌دار، راه‌راه باشد.

منسوجات به طور کلی خنثی یا با طرح های ظریف مانند کاغذ دیواری هستند و ممکن است شامل پنبه سنگین، پشم، مخمل، خز، و ابریشم باشد.

این مقاله به صورت کامل در فایل پی دی اف ضمیمه شده است.

Interior design styles1 (1)